27.03.2023
Ölkəmizdə çox sevilən kolbasa və sosis növlərindən biri də servelatdır.
Servelat donuz və inək ətindən, yaxud bu iki ətin qarışımından düzəldilən, dünyada sevilən İsveçrə kolbasası, sosisidir.
İsveçrədə bu məhsul ənənəvi olaraq xardal və çeşidli ədviyyatlarla dadlandırılır.
Almaniyada isə servelat inək və donuz əti basdırması qarışımından hazırlanır.
Servelat hazırlanarkən sərtləşdirilir, qurudulur, tüstüyə verilir, sonda bişmiş və bişməmiş olaraq bazara çıxarılır.
“Aqro-Vest DC” MMC-nin ət məhsulları üzrə özəl brendi olan “Yamac”ın 350 qramlıq bişmiş, hisə verilmiş “Elsevən” kolbasası istəyinizə uyğun servelatdır.
Xatırladaq ki, “Elsevən” servelatında donuz əti yoxdur, tam halal məhsuldur.
Xəbərlər