Vermişel haqqında nə bilirik

27.04.2023

Vermişel haqqında nə bilirik

 Vermişel  spagettiyə bənzər ənənəvi makaron növlərindən biridir.

İtalyan vermişeli spagettiyə nisbətən qalın, amerikan vermişeli isə spagettiyə nisbətən incədir.

14-cü əsrdə İtaliyanın müxtəlif bölgələrində uzun makaron növləri müxtəlif adlarla tanınırdı. Bu haqda Barnabas de Reatinisin "Compendium de naturis et proprietatibus alimentorum" (1938) kitabında bilgi var. O burada vermişelin Bolonyada “orati”, Venesiyada “minutelli”, Mantuada “pancardelle” adlandığını qeyd edir.

İlk vermişel resepti isə "Siciliya makaronu və vermişelin bişirilmə sənəti" kitabında yazılıb.

Azərbaycan mətbəxində vermişel yemək olaraq geniş yer tutur. Bunlar arasında vermişel sıyığı, plovu və qovurması xüsusilə sevilir.

Biz sizə tərəfdaşımız “Makfa” şirkətinin müxtəlif vermişel çeşidlərini təqdim edirik. Bu vermişelləri istənilən supermarketdən əldə edə bilərsiniz.

“Makfa” ilə nuş olsun! 

Xəbərlər

1 / 311
AZ EN RU